U bevindt zich op: Particulier. Klik hier voor Zakelijk.

 

 

Matras

Bij Dream Well bent u aan het juiste adres voor een goed en eerlijk advies op het gebied van matrassen. Het is mogelijk om standaardmaten te leveren, maar het is ook mogelijk om deze volledig op maat voor u te maken. Hierbij kunt u denken aan matrassen met een bijzondere afmeting, maar ook aan matrassen met een schuinte, een haakse of een ronde hoek. Dit laatste komt vaak voor bij boten, caravans of campers.

 

Al onze matrassen worden beschermd met een satinet kous. Deze dient naast bescherming voor het matras ook tegen slijtage van de matrashoes. Onze matrashoezen zijn altijd volledig afritsbaar, wasbaar en verkrijgbaar in verschillende stoffen. De meest voorkomende matrashoezen worden gemaakt van witte badstof (vooral in de slaapkamer) of blauwe badstof (vaak in boten, caravans of campers).

 

Er zijn veel soorten matrassen, maar om het u makkelijk te maken, hebben wij de meest voorkomende matrassen onderverdeeld in categorieën. Deze categorieën vindt u hieronder terug.

 

Foam matrassen

Foam matrassen

Een matras volledig van schuim

Foam matrassen bestaan volledig uit schuim. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pocket- of binnenvering. Voor deze matrassen kunnen verschillende schuimsoorten worden gebruikt. Deze schuimsoorten zijn hoofdzakelijk polyether, traagschuim, koudschuim, pantera en latex. Binnen deze schuimsoorten zijn er tal van verschillende hardheden en dichtheden. Daarnaast kan bij iedere schuimsoort het comfort verhoogd worden door het aanbrengen van bepaalde profilering in het schuim. Het is natuurlijk ook mogelijk om verschillende schuimlagen op elkaar te plakken, om zo het gewenste matras te krijgen.

 Vaak wordt gedacht dat een matras die volledig uit schuim bestaat, goedkoper en van mindere kwaliteit is dan bijvoorbeeld een pocketvering matras. Dit wordt ten onrechte gezegd, want een foam matras kan wel degelijk erg comfortabel en duurzaam zijn. Feit is wel dat grote prijsstunters dit soort matrassen vaak en erg goedkoop aanbieden. Het gaat dan meestal om schuimen met een laag soortelijk gewicht en daarmee een korte levensduur.

Pocketvering matras

Pocketvering matras

De pocketvering in een matras

De pocketvering matras kenmerkt zich door een kern die is opgebouwd uit individueel verpakte stalen veren. Deze veren zitten in hoesjes verpakt, die aan elkaar zijn gelijmd. Hierdoor wordt het mogelijk dat de veren individueel, dus los van elkaar, kunnen bewegen.

 

Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat de ondersteuning van het lichaam het beste kan worden geregeld. De pocketvering matrassen van Dream Well zijn namelijk standaard voorzien van een luxe 7-zone pocketvering kern. De verschillende zones kennen verschillende hardheden. De reden hiervan is dat sommige delen van het menselijk lichaam meer of juist minder tegendruk nodig hebben. Door bij de schouders en de heupen minder tegendruk te geven (soepelere veren) en alles wat daar tussen zit meer tegendruk te geven (stevigere veren) blijft de ruggengraat recht en ontstaan er geen rugklachten.

 

Pocketvering kernen kunnen variëren in hoogte, het aantal veren per vierkante meter en het aantal slagen per veer (van 5 slags tot 7 slags). Hierdoor kan het lig comfort sterk variëren. Wij adviseren u graag om tot een juiste keuze te komen.

 

Verschillende afdeklagen

De kern van pocketvering wordt afgedekt met een stabilisatiemat (zie foto rechts). Vervolgens wordt deze afgedekt met een schuimlaag naar keuze. Dit kan een afdekplaat van polyether, traagschuim, koudschuim, Pantera of latex zijn. Meer informatie over de verschillende schuimsoorten vindt u bij de Foam matrassen.

 

Wanneer u vragen heeft over onze pocketvering matrassen, kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Binnenvering matras

Binnenvering matras

Wat is een binnenvering matras?

Het binnenvering matras, ook wel bonell matras genoemd, wordt vanwege de relatief lage prijs veel toegepast in hotels en vakantiehuizen. Anders dan bij de pocketvering matrassen, waarbij alle veren individueel zijn verpakt, zijn de veren van een binnenvering matras onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verenbed bestaat namelijk uit een reeks identieke aaneengesloten stalen veren.

 

De bonell veer maakt aan beide uiteinden een grotere cirkel dan in het midden. Hierdoor is de weerstand van een veer progressief (hoe zwaarder de belasting, hoe hoger de weerstand). De dikte van het staaldraad kan sterk variëren. Dit heeft invloed op de prijs en de levensduur van het matras. Daarnaast is het zo dat wanneer het staaldraad dikker wordt, het matras stugger aanvoelt.

 

De afwerking

De veren worden bij Dream Well afgedekt met een laag jute, met daarop een afdekplaat van schuim (meestal polyether of koudschuim) van drie centimeter. Hierdoor ontstaat een comfortabel geheel. Vervolgens wordt het matras voorzien van een nylon kous, die zorgt voor minder wrijving tussen matras en hoes. Hierdoor zal de matrashoes veel minder snel slijten en dus langer meegaan. Tot slot gaat er om het geheel een afritsbare (wasbare) matrashoes. Voor deze matrashoes heeft u de keuze uit verschillende soorten stoffen.

 

Voor- en nadelen van een binnenvering matras

Het grote voordeel van een binnenvering matras is de uitstekende lucht- en vochtcirculatie. Daarnaast is de prijs in vergelijking met andere matrassen erg voordelig. Een nadeel aan het binnenvering matras, en daarmee wordt ook meteen het grote verschil met een pocketvering matras aangegeven, is dat het matras niet in comfortzones is ingedeeld. Hierdoor geeft het matras overal evenveel tegendruk. Een ander nadeel is dat het matras, vanwege het inwendige verenbed, niet gebruikt kan worden op een verstelbare bedbodem.

 

Wanneer u vragen heeft over onze binnenvering matrassen, kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Kindermatrassen

Kindermatrassen

Een goed kindermatras is belangrijk

Een mens brengt ongeveer een kwart tot een derde van zijn leven slapend door. Bij pasgeboren kindjes ligt dit percentage nog veel hoger. Daarbij komt dat zij nog in de groei zijn. Het is daarom erg belangrijk dat tijdens de slaap het lichaam de juiste houding aanneemt. Hierdoor kunnen klachten op latere leeftijd voorkomen worden. Dream Well zet zich daarom in om de beste te zijn in het produceren van matrassen voor baby's, peuters, kleuters en tieners. Ons mooie assortiment kindermatrassen vindt u in de prachtige winkels van Baby en Tiener Megastore in Sliedrecht en Capelle a/d IJssel.

 

Welk matras past bij mijn kind?

Wanneer u van plan bent om voor uw (aankomende) kind een matras aan te schaffen, is het begrijpelijk dat u niet goed weet welk matras u moet kiezen. Een belangrijke factor daarbij is het budget dat u tot uw beschikking heeft. Natuurlijk kunt u ervan op aan dat alle kindermatrassen van Dream Well goed zijn voor uw kind, maar er zit tussen de verschillende matrassen wel verschil in comfort, vocht- en luchtcirculatie, en daardoor dus ook verschil in prijs. Wanneer uw kinderen wat ouder worden, kunnen zij zelf aangeven aan welk matras zij de voorkeur geven, maar ook dan zijn factoren als lichaamslengte en gewicht belangrijk om tot het juiste matras te komen. Op al deze facetten adviseren wij u graag.

 

Een kindermatras op maat

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende wiegjes en ledikanten met allemaal verschillende maten. U wilt een bepaald matras, maar u kunt deze niet in de juiste maat vinden. Of misschien heeft u nog een wiegje van vroeger, waar u bijvoorbeeld zelf in heeft gelegen, maar is het matras aan vervanging toe en kunt u nergens meer de juiste maat vinden. Geen probleem! Dream Well is gespecialiseerd in maatwerk en kan dus ieder matras naar uw wensen maken.

 

Vragen over kindermatrassen?

Bent u benieuwd naar ons assortiment kindermatrassen, bent u op zoek naar een dealer in de buurt of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u graag!

Topdekmatras

Topdekmatras

Wat is een matras topper?

Een matras topper, ook wel een topmatras of topper genoemd, is een matras met een dikte van ongeveer vier á vijf centimeter, die geplaatst wordt op één of twee matrassen. Het topmatras bestaat uit een plaat van schuim, met daar omheen een luxe afritsbare hoes. De plaat van schuim is doorgaans net zo comfortabel of zelfs comfortabeler dan de matrassen eronder.

 

Waarom een matras topper?

Een matras topper is zeker niet een vereiste om comfortabel te kunnen slapen. Wel kan een topper net die toevoeging aan het comfort geven waar u al jaren op zat te wachten. Ook als u bijvoorbeeld al wat oudere matrassen heeft en deze niet meer zo lekker liggen, kunt u door middel van een matras topper het comfort verhogen. Daarnaast heeft u met een topper geen last meer van een naad tussen twee matrassen en geeft het, zeker bij een boxspring combinatie, een zeer chique uitstraling. Wanneer u liever niet te veel geld kwijt wilt zijn aan dure matrassen, kan een matras topper uitkomst bieden. U schaft dan namelijk goedkopere matrassen aan (wel van goede kwaliteit, maar met een lager comfort gehalte) en plaatst hierop een heerlijk luxe topper.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten matras toppers bij Dream Well te verkrijgen. U heeft de keuze uit verschillende soorten schuim (polyether, traagschuim, koudschuim, pantera of latex), die ook nog eens voorzien kunnen worden van profilering (bijvoorbeeld voor anti-ducubitus). Zo zijn er tal van matras toppers bij Dream Well te verkrijgen.

 

Wilt u meer informatie over de matras toppers van Dream Well? Neem dan contact met ons op!

 

 

Matras met het beste comfort schuim

 Al onze matrassen worden gemaakt van de beste comfort schuimen. De bekendste schuimen zijn polyether, koudschuim, latex en traagschuim. Daartussenin bestaan nog tal van andere schuimen, maar de meesten zijn af te leiden uit deze vier. Een comfort schuim, ook wel schuimrubber genoemd, wordt vaak aangeduid met SG of HR. Dit betekent Soortelijk Gewicht of High Resilience en heeft betrekking op de dichtheid van het schuim. Des te lager het SG of HR, des te sneller zal er kuilvorming optreden en zal het schuim zijn veerkracht verliezen. Het soortelijk gewicht staat los van de hardheid van het schuim,iets wat vaak verward wordt. Ieder schuim kan namelijk zacht of hard gemaakt worden. Het comfort, oftewel het gevoel van behagen, voldoening en gemak wordt voor het grootste gedeelte bepaald door het soort schuim. Op het gebied van nachtrust is comfort vast te stellen aan de hand van veerkrachtigheid, ondersteuning, het aanvoelen van het matras en de mate waarin je jezelf kan omdraaien.

 

Polyether

Polyether

Polyether is een relatief goedkoop schuim en kenmerkt zich door een open en regelmatige celstructuur. Het comfortgehalte is redelijk tot matig en daarom wordt dit schuim meestal gebruikt voor een kindermatras of een logeermatras. Polyethermatrassen worden vaak verkocht met een laag soortelijk gewicht om de prijs extra te drukken. De levensduur komt dit niet ten goede. Wanneer het matras niet zwaar wordt belast, in het geval van bijvoorbeeld een kind, kan dit geen kwaad. Wanneer een volwassen persoon op een polyether matras slaapt is een soortelijk gewicht van minimaal SG35 vereist. Bij een pocketvering matras wordt de vering bij veel fabrikanten afgedekt met een laagje polyether. Het comfort komt namelijk grotendeels van de pocketvering en dan is het relatief goedkope polyether ideaal geschikt als afdeklaagje.

 

 • Opgebouwd uit synthetisch schuimmateriaal.
 • Conformiteit (vermogen van het matras om zich aan de slaper aan te passen) is laag.
 • Open, regelmatige celstructuur (vochtdoorlating is hierdoor redelijk/goed).
 • Verkrijgbaar in verschillende dichtheden (hoe hoger de dichtheid, hoe langer de levensduur).
 • Prijstechnisch voordelig.
 • Verkrijgbaar in verschillende hardheden (staat los van de dichtheid).
 • Vertoont eerder de neiging tot kuilvorming en verlies van volume en hardheid.
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.

Koudschuim

Koudschuim

Koudschuim is comfortabeler dan polyether en heeft van nature een onregelmatige, gesloten celstructuur. Tijdens het productieproces wordt het schuim gecrusht, waardoor de cellen gebroken worden en er dus een onregelmatige, open celstructuur ontstaat. Door dit "crushen" gaat koudschuim iets minder lang mee dan polyether (bij een gelijk soortelijk gewicht). Helaas wordt vaak het tegenovergestelde beweerd. Gelukkig kan dit nadeel grotendeels worden verholpen door een hoger soortelijk gewicht te nemen. "Koud"schuim zegt niets over minder warm of koud slapen. De naam is afgeleid van het productieproces, omdat koudschuim onder een lagere temperatuurgraad wordt geproduceerd dan polyether.

 

 • Koudschuim kent een hoge veerkracht.
 • Open, onregelmatige celstructuur (lichaamsvocht kan redelijk worden afgevoerd).
 • Hoog comfort.
 • Kuilvorming komt minder snel voor.
 • Door de hoge veerkracht biedt koudschuim een perfecte ondersteuning.
 • Minimale levensduur van 8-10 jaar (is wel afhankelijk van het soortelijk gewicht).
 • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.
 • Open, onregelmatige celstructuur (lichaamsvocht kan redelijk worden afgevoerd).
 • Hoog comfort.
 • Kuilvorming komt minder snel voor.
 • Door de hoge veerkracht biedt koudschuim een perfecte ondersteuning.
 • Minimale levensduur van 8-10 jaar (is wel afhankelijk van het soortelijk gewicht).
 • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.

Pantera

Pantera

Pantera is een veredelde koudschuim en kan gezien worden als een bekend merk binnen de categorie koudschuim. Pantera is nog comfortabeler dan normaal koudschuim en heeft een vast soortelijk gewicht van SG52 (met uitzondering van Pantera P50, deze is namelijk SG45). Pantera is te verkrijgen in verschillende hardheden, namelijk in P50, P80, P100, P130, P150 en P170 (van zacht naar hard). De eerste twee worden vooral voor hoofdkussens en dunne afdekplaten gebruikt. P100, P130 en P150 kunnen als matras worden gebruikt en P150 en P170 worden vooral in zitmeubilair toegepast. Pantera is relatief duur, maar het comfort en de levensduur zijn geweldig. De fabrikant van Pantera geeft al zever jaar garantie op kuilvorming van het schuim. Wij van Dream Well durven te zeggen dat hier met gemak tien jaar op geslapen kan worden, zonder dat u enige uitputting van het schuim ondervindt.

 

 • Veredelde koudschuim.
 • Uitzonderlijke vormvastheid (tot 7 jaar garantie).
 • Hoge dichtheid bij verschillende hardheden (hoge duurzaamheid).
 • Open celstructuur (lichaamsvocht kan redelijk/goed worden afgevoerd).
 • Zeer elastisch en comfortabel.
 • Vlamdovend.
 • Naast de slaapkamer zeer geschikt voor in boten en caravans.
 • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.

Latex

Latex

Latex wordt op totaal andere wijze geproduceerd dan de andere schuimsoorten. Latex wordt gemaakt van het sap uit de rubberboom en wordt, al dan niet met chemische toevoegingen, simpel gezegd gebakken in een oven. Dit wordt geproduceerd in een aluminium mal die van boven en van onderen is voorzien van metalen stiften. Deze stiften dienen voor de doorstroming van hete lucht, hierdoor wordt het latex gevulkaniseerd. De gaten die je in latex ziet zijn dus niet gemaakt voor ventilatie, maar komen dus door het gebruik van de mal. Door langere, dikkere of meer metalen stiften te gebruiken in de mal kan de dichtheid van het latex aangepast worden en kunnen er hardere en zachtere comfortzones gecreëerd worden. Talalay latex is nog comfortabeler dan het traditionele latex. Hier wordt in het productieproces het latex door stikstof bevroren tot -30 graden Celsius, waardoor de gesloten celstructuur knapt en er daardoor een open celstructuur ontstaat. Dit komt de ventilatie, de veerkracht en het comfort ten goede. Latex geeft ten opzichte van de andere schuimsoorten een zeer goed comfort, maar is redelijk aan de prijs.

 

 • Latex biedt een goede conformiteit (past zich goed aan het lichaam aan).
 • Een latex matras is te verkrijgen met verschillende zones (voor optimale ondersteuning).
 • Latex kan zowel als natuurproduct als synthetisch product worden aangeboden.
 • Latex is elastisch en veerkrachtig.
 • Levensduur van 6-8 jaar.
 • Zeer geschikt voor verstelbare bedbodems (en overige bedbodems).

Traagschuim

Traagschuim

Traagschuim is een visco elastisch schuim en wordt ook wel Nasa schuim genoemd, omdat het ooit voor de Nasa is ontwikkeld voor het gebruik in ruimtepakken. De druk die wordt uitgeoefend op de huid door langdurig dragen van een ruimtepak (of zelfs gewone kleding), kan uiteindelijk wonden veroorzaken. Traagschuim veert vertraagd terug naar zijn oorspronkelijke vorm en daarom wordt dit schuim vaak aangeduid als drukverlagend. Daarnaast kan er weer een goede bloeddoorstroming plaatsvinden na iedere beweging in, als voorbeeld even een ruimtepak (schuim deukt in en het duurt even voordat het schuim terug is, daardoor is de druk op de huid weg). In ziekenhuizen wordt dit schuim vaak ingezet tegen doorligwonden. Helaas heeft traagschuim ook veel nadelen. Het reageert namelijk enorm op temperatuur. Wanneer het koud is, wordt het schuim hard. Wanneer het warm is, kan het erg zacht worden. Hierdoor kun je door je lichaamswarmte in een kuil komen te liggen en wordt omdraaien zeer moeilijk. Daarnaast is het materiaal erg zwaar en ventileert het niet goed. Wanneer u erg transpireert in bed kan traagschuim dus als zeer onprettig worden ervaren.

 

 • Traagschuim zorgt voor drukvermindering op het lichaam.
 • Het lichaamsgewicht wordt goed verdeeld, omdat het zich naar het lichaam vormt.
 • Traagschuim is temperatuur gevoelig (koel/harder en warm/zachter).
 • Door bovenstaand karakter wordt traagschuim meestal als afdeklaag gebruikt op koudschuim of een pocketveer matras (in de zomer kan het matras anders te zacht worden).
 • Bloedvaten en zenuwen worden niet afgekneld. Hierdoor beweegt u tijdens u slaap nog nauwelijks en slaapt u veel rustiger en dieper. Dit kan ook als onprettig worden ervaren.
 • Gemiddelde levensduur van 9-10 jaar.
 • Geschikt voor iedere (verstelbare) bedbodem.

 

 

Matras op maat

Maatwerk matrassen komen vaak voor aan boord van uw boot, in uw caravan of camper. Niet ieder matras is even geschikt om te gebruiken en goed op maat te laten maken. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat een matras in een boot vrij dun is, vanwege de beperkte ruimte (hoogte!) in de slaapcabine. Een pocketvering matras zou in dit geval niet voldoen, want een goede kwaliteit pocketvering heeft een standaardhoogte, waardoor een dun matras niet te realiseren valt. Andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden zijn ventilatie, schuinte, gewicht van de beslaper en grootte en gewicht van de matras. Veelal adviseren wij Pantera comfortschuim. Dit schuim is zeer comfortabel en is erg duurzaam. Pantera kan in iedere gewenste maat gesneden worden. Daarnaast kan het totaal geen kwaad om met het volle gewicht op het matras te gaan staan om bijvoorbeeld bij de opbergkastjes in uw caravan te komen. Kuilvorming is uitgesloten.

 

Wij leveren alle maten matrassen en onderstaande lijst geeft een indruk van de meest gangbare maten:

Wanneer uw maat matras aan vervanging toe is, kunt u contact met ons opnemen. Wij mallen het oppervlak voor u uit, laten u kennismaken met de verschillende comfortschuimen en wij maken een prachtig en comfortbabel nieuw matras op maat!

 

 

"Het beste matras bestaat niet, ieder mens is verschillend!"