0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

1 persoons boxspring

Een 1 persoons boxspring kan Dream Well in iedere gewenste maat voor u produceren.

Of het nu gaat om standaardmaten van 70, 80 of 90x200 centimeter of om buitensporige maten als 60 of 100 centimeter breed. Een 1-persoons boxspring kan Dream Well tot op de centimeter nauwkeurig voor u maken.

Vaak worden boxsprings verkocht als set, dus met twee boxsprings, een hoofdbord en eventueel een voetbord. Voor alleenstaanden en kinderen, die wel graag op een boxspring willen slapen, biedt Dream Well de oplossing.  Daarnaast biedt een 1-persoons boxspring, eventueel volledig op maat, een goede uitkomst in (krappe) vakantiehuizen, stacaravans, aan boord van uw schip of in een hotel.

 

Wat is een boxspring?

Een boxspring is simpel gezegd een gestoffeerde bak (box) met veren (Engels: springs). De onderkant van de  boxspring is een houten plaat, waar bouten in gedraaid zitten, waar vervolgens de poten ingedraaid kunnen worden. Boven op de houten plaat zitten rondom polyether balken gelijmd van 9 centimeter breed. Binnenin deze bak wordt een bonell binnenvering of een 7-zone pocketvering geplaatst. Het geheel wordt afgedekt met een plaat schuim. De ‘gelijmde bak’ kan vervolgens gestoffeerd worden in een stof naar keuze. Een boxspring is een vervanger van het ledikant, ombouw van het bed, lattenbodem en spiraalbodem. Op de boxspring wordt altijd een matras gelegd en eventueel een topmatras.

Helaas zien wij de laatste jaren veel boxsprings op de markt die niet voldoen aan bovenstaande beschrijving. Veel boxsprings bevatten geen veren meer, maar zijn volledig van lichtgewicht hout of bevatten een zeer dun laagje schuim. Let hier dus op bij de aankoop van een boxspring.

 

Welke stoffen zijn geschikt voor de stoffering van een boxspring?

In principe zijn alle soorten meubelstoffen geschikt voor het stofferen van een boxspring, inclusief leer en skai (kunstleer). De stof van de boxspring wordt niet of nauwelijks belast of aangeraakt. Dit zorgt ervoor dat de stof niet hoog hoeft te scoren op het onderdeel slijtage. Dit wordt in testen vaak aangeduid met ‘martindale’.

Vaak wordt er niet stil gestaan bij de verkleuring, oftewel lichtechtheid van de stof. Er wordt vaak gezegd dat dit alleen belangrijk is bij stoffen die buiten worden toegepast, zoals bij loungesets. Toch is dit wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Overdag komt er in veel slaapkamers veel zonlicht binnen. Het zonlicht, de UV straling, zorgt voor de verkleuring van de stof. Soms treedt dit al op na een jaar en dan is het erg zonde van de mooie boxspring.

Bij Dream Well hebben wij een groot scala aan meubelstoffen. Wij adviseren u hier graag in. Merken van stoffen die onder andere bij ons te verkrijgen zijn: Sunbrella, Kobe, Trekatex, Aristide, Dux, Carmat en Verotex.

Neemt u gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wilt over boxsprings of in het bijzonder een boxspring van 120x200. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom in Werkendam.

 

Contact