0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

 

 

Binnenvering matras

Wat is een binnenvering matras?

Het binnenvering matras, ook wel bonell matras genoemd, wordt vanwege de relatief lage prijs veel toegepast in hotels en vakantiehuizen. Anders dan bij de pocketvering matrassen, waarbij alle veren individueel zijn verpakt, zijn de veren van een binnenvering matras onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verenbed bestaat namelijk uit een reeks identieke aaneengesloten stalen veren.

 

Binnenvering matras

De bonell veer maakt aan beide uiteinden een grotere cirkel dan in het midden. Hierdoor is de weerstand van een veer progressief (hoe zwaarder de belasting, hoe hoger de weerstand). De dikte van het staaldraad kan sterk variƫren. Dit heeft invloed op de prijs en de levensduur van het matras. Daarnaast is het zo dat wanneer het staaldraad dikker wordt, het matras stugger aanvoelt.

 

De afwerking

De veren worden bij Dream Well afgedekt met een laag jute, met daarop een afdekplaat van schuim (meestal polyether of koudschuim) van drie centimeter. Hierdoor ontstaat een comfortabel geheel. Vervolgens wordt het matras voorzien van een nylon kous, die zorgt voor minder wrijving tussen matras en hoes. Hierdoor zal de matrashoes veel minder snel slijten en dus langer meegaan. Tot slot gaat er om het geheel een afritsbare (wasbare) matrashoes. Voor deze matrashoes heeft u de keuze uit verschillende soorten stoffen.

 

Voor- en nadelen van een binnenvering matras

Het grote voordeel van een binnenvering matras is de uitstekende lucht- en vochtcirculatie. Daarnaast is de prijs in vergelijking met andere matrassen erg voordelig. Een nadeel aan het binnenvering matras, en daarmee wordt ook meteen het grote verschil met een pocketvering matras aangegeven, is dat het matras niet in comfortzones is ingedeeld. Hierdoor geeft het matras overal evenveel tegendruk. Een ander nadeel is dat het matras, vanwege het inwendige verenbed, niet gebruikt kan worden op een verstelbare bedbodem.

 

Wanneer u vragen heeft over onze binnenvering matrassen, kunt u contact opnemen via het contactformulier.