0183-500684   |    info@dreamwellbv.nl

Orthopedisch kussen

Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen is een hoofdkussen die ervoor zorgt dat de juiste slaaphouding aanblijft tijdens de nachtrust. Vrijwel alle orthopedische hoofdkussens zijn gemaakt van schuimrubber, meestal van traagschuim en soms van latex. De hoofdkussens zijn vlak en richting de nek lopen ze schuin en/of rond op, zodat de nek ondersteund wordt. Doordat de vorm vast is, ongeacht of het kussen van zichzelf hard of zacht is, blijft de juiste slaaphouding beter gewaarborgd. Ter vergelijking, iemand die op zijn zij op een "normaal" hoofdkussen slaapt, knikt met zijn hoofd iets schuin naar onderen, richting de borst. De nek- en rugwervels komen hierdoor in een bocht te liggen. Wanneer iemand daar gevoelig voor is, krijgt hij/zij een zere nek of rug. Met een orthopedisch kussen blijft de slaaphouding, door de aanwezige neksteun, gewaarborgd.

orthopedisch kussen

 

Nadelen orthopedisch hoofdkussen

Mensen die rug- en nekklachten hebben, kunnen door het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen dus geholpen worden. Er zijn echter ook nadelen van een orthopedisch hoofdkussen. Ten eerste de prijs van het kussen. Deze ligt vrijwel altijd aan de hoge kant. Tweede nadeel is dat een orthopedisch kussen van traagschuim reageert op temperatuur. In de zomer is het zachter dan in de winter. Daarnaast ventileert het materiaal slecht, wat kan leiden tot veel zweten. Daarnaast draait een persoon vaak tijdens de slaap. Wanneer je na het draaien verkeerd terecht komt op het kussen, verliest het zijn functie en heb je juist meer kans op nekpijn. Wij van Dream Well adviseren dus om alleen voor een orthopedisch kussen te kiezen wanneer dit duidelijk de klachten wegneemt en een ander "normaal" hoofdkussen geen oplossing meer biedt. Geloof in ieder geval niet alle "commerciële praatjes" die over hoofdkussens wordt geschreven. Onthoud ook dat ons lichaam uit zichzelf de makkelijkste weg kiest qua slaaphouding, zelf weet wat voor ons het beste is en dus prima voor zichzelf kan zorgen. Speciale, dure hulpmiddelen heeft ons lichaam daarom vaak helemaal niet nodig. Al lijkt het ons vaak wel te worden voorgeschreven.

 

Persoonlijke voorkeur bepaalt keuze kussens

Ieder mens is uniek en er is niet één kussen die het beste is. Het gaat er uiteindelijk om of je lekker slaapt. Mocht je lekker slapen op een orthopedisch hoofdkussen, dan is dat natuurlijk fijn. Mocht dat zijn op een heel simpel, goedkoop kussen, dan is dat mooi meegenomen. Als er geen pijn is, dan moeten we ook niet naar een probleem gaan zoeken. In de zoektocht naar het juiste hoofdkussen, adviseren wij u graag. Ons assortiment bestaat uit een groot scala aan hoofdkussens. Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.